четвер, 26 червня 2014 11:38

У Києві проходить акція проти дій Степана Кубіва
2

Екс-глава Національного банку України Степан Кубів повинен відповісти за свої дії або бездіяльність на посаді глави НБУ. Про це журналістам під час акції протесту біля будинку, де проживає Кубів, заявив громадський діяч, активіст Евромайдана, правозахисник Дмитро Філіпчук.

Зокрема він підкреслив, що із-за катастрофічного знецінення нацвалюти люди стали біднішими, а також не можуть погашати кредити. "Ми звинувачуємо Кубіва у непрофесійних діях, які, зокрема, призвели до того, що виріс курс долара", - сказав він.

Активіст також пояснив, чому акція проходить саме зараз, коли Кубів у відставку. "Ми всі прагнемо в Європу. Ми на Майдані стояли, щоб жити за європейськими стандартами, а Європа - це в першу чергу відповідальність. І якщо чоловік пішов на якусь посаду, він повинен відповідати за свої дії. А так він подав у відставку, його звільнили і ніякої відповідальності за те, що люди стали біднішими в 1,5 разу не було. Новий генпрокурор має дати належну оцінку його діяльності, адже 40 млн українців стали біднішими за його непрофесіоналізму", - вважає Філіпчук.

На його думку, що якщо Кубів знав, що не зможе керувати НБУ, він повинен був у цьому зізнатися і відмовитися від посади, або ж подати у відставку раніше.

"Він повинен був дозволити працювати людям, які більш професійні, можливо, раді директорів банків, який зміг би напрацювати дієву програму і не допустив би підвищення курсу долара до 12 грн", - зазначив активіст.

Також він повідомив, що громадяни мають намір донести свою позицію до генпрокурора Віталія Яреми. Філіпчук не виключив, що така ж акція протесту пройде біля ГПУ.

Крім того, за його словами, вимоги активістів будуть оформлені в документ і передані до Генпрокурора.

Нагадаємо, активісти Евромайдана і лідери громадських організацій Києва проводять акцію ганьби для екс-глави Національного банку України Степана Кубіва.

Люди тримають в руках плакати: "Вимагаємо всебічної перевірки", "Спасибі, пан Кубів! Я став жити гірше", "Кубіва на нари", "Кубів, люстрації не втечеш", "Кубів - почуй голос Майдану", "Не вмієш, не берись", "Долар - 12? Дякую, Степан".

Учасники акції зачитали звернення до генпрокурора України Віталію Яремі з вимогою розслідувати діяльність Кубіва на посту глави НБУ.

Пікет проходить біля будинку, де проживає екс-голова НБУ, по вул. Інститутській, 25а.

Крім того, пікетники встановили опудало Кубіва, в кишенях і за пазухою у якого пачки доларів, а замість погонів написи "Обіцянки!!!!".

Зараз ви читаєте новину «У Києві проходить акція проти дій Степана Кубіва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути