Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2010 10:09

В Ірані застрелили прокурора

В Ірані застрелили прокурора

Нападники застрелили прокурора іранського суду поблизу його будинку в північно-західній частині країни, повідомляє  Associated Press .

Двоє озброєних людей відкрили вогонь по Валі Хаджголізадеху в понеділок пізно ввечері. Трагедія трапилась у місті Хой, що за 780 км від столиці Ірану Тегерана.

Прокурор помер у лікарні від отриманих поранень.

Місто Хой розташоване поблизу турецького кордону. Це район постійних зіткнень між силами безпеки і курдськими сепаратистськими угрупованнями.

Хаджголізадех відомий своєю боротьбою із захопленнями земель, корупцією і контреволюціонерами. Впродовж останніх декількох днів прокурор отримував погрози. На даний момент ведеться розслідування.

Минулого тижня від вибуху бомби загинув професор фізики Тегеранського університету Масуд Мохаммаді. Жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальності за його вбивство.

Вибух стався в часи підвищеної напруженості в ісламській республіці, через 7 місяців після суперечливих президентських виборів, які викликали глибоке невдоволення опозиції.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Ірані застрелили прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути