Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2023 14:34

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР дізналися, скільки ракет Росія виробляє за місяць

В ГУР дізналися, скільки ракет Росія виробляє за місяць
Окупанти зменшили кількість ворожих ракетних ударів. Фото: pixabay.com

Росія протягом місяця виробляє 20-22 ракети "Калібр" і до 20 ракет типу Х-101.

Саме тому інтенсивність обстрілів України спадає, заявив в інтерв'ю Forbes керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

"Окупанти зменшили кількість ворожих ракетних ударів. У цілому за місяць вони виробляють інколи 20, інколи 22 ракети типу "Калібр". Це ті, які з моря пускають. Близько 15, інколи до 20 доходить, ракет типу Х-101. Ось чому в кожному залпі кількість ракет зменшується", ‒ сказав він.

Буданов наголосив, що масовані ракетні обстріли спочатку відбувалися по понеділках, а вже потім раз на вісім днів.

"Тепер це стається раз на 10 днів або й у два тижні. Вони зменшують кількість ракет і збільшують часовий проміжок", ‒ додав очільник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їх ніхто не навчав" – Буданов сказав, скількох "мобіків" Росія кинула на фронт

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Ракети класу Х росіяни застосовували для ударів по Вінницькій, Львівський та Івано-Франківський областях. Їх запускають із території окупованого Криму. За словами експертів, здебільшого для атак на ці області РФ використовує ракети Х-101. Також є ризики, що вони можуть використати іншу модифікацію ‒ Х-102 із термоядерною боєголовкою.

Джерела української розвідки стандартні ‒ як і в будь-якої іншої спецслужби світу. Це технічні засоби розвідки, технічні проникнення, проникнення до кіберпростору, в телефони, комп'ютери. Про це розповів керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов. За його словами, українська розвідка має джерела в тому числі серед російських олігархів.

Зараз ви читаєте новину «В ГУР дізналися, скільки ракет Росія виробляє за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути