неділя, 22 вересня 2013 10:30

У Німеччині розпочалися парламентські вибори

У Німеччині розпочалися парламентські вибори
Фото: vseruss.ru

В Німеччині в неділю 22 вересня розпочалися вибори до бундестагу. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 (9:00 за київським часом).

Екзит -поли будуть оприлюднені після закриття дільниць, яке відбудеться в о 18:00 (19:00 за Києвом), відзначає Agence France -Presse

Останні соцопитування передрікають перемогу правлячої коаліції, яку очолює Християнсько -демократичний союз ( ХДС) нинішнього канцлера Ангели Меркель. Її підтримують 45 відсотків німців. Таким чином, у разі перемоги, партія Меркель буде правити третій термін поспіль.

Нинішня парламентська опозиція, до якої входять соціал -демократи (СДПН ), Зелені "та "Ліві", відстає за опитуваннями всього на один відсоток. За ці партії готові проголосувати 44 відсотки німців.

Втім, як зазначає BBC News, союзники ХДС, вільні демократи (ВДП ), можуть пройти виборчий бар'єр у п'ять відсотків. У цьому випадку, пише видання, Ангелі Меркель, щоб залишитися при владі, доведеться домовлятися про союз з її головним конкурентом Пером Штайнбрюком з СДПН.

Також у виборах беруть участь "Альтернатива для Німеччини", яка виступає проти євро , "Піратська партія" і ряд інших непарламентських сил. Однак опитування передрікають їм результат максимум у три відсотки.

Всього в бундестазі 622 місця. Згідно з німецькими законами, новообраний парламент обиратиме фактичного лідера країни - канцлера.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині розпочалися парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути