Ексклюзиви
субота, 01 березня 2008 09:56

У Єревані розігнали мітинг опозиції

Правоохоронні органи розігнали несанкціонований мітинг опозиції в Єревані, передає кореспондент РИА "Новости".

Близько 7:30 за місцевим часом внутрішні війська увійшли на площу Свободи в Єревані, на якій в цей час знаходилося декілька тисяч людей на чолі з екс-президентом Левоном Тер-Петросяном.

Як свідчать очевидці, під час розгону поліцейські застосували палиці та інші спецзасоби. Мітинг був розігнаний протягом 15 хвилин. Стосовно кількості пострадавших нічого не відомо. Так само невідомо, де в даний час знаходиться Тер-Петросян.

Весь центр міста оточений внутрішніми військами.

Президентом Вірменії на виборах 19 лютого вибраний діючий прем"єр і лідер Республіканської партії Серж Саркісян. За офіційними даними ЦВК країни, він набрав 52,82% голосів. Друге місце в президентській гонці зайняв екс-президент Левон Тер-Петросян - у нього 21,5% голосів. І європейські спостерігачі, і спостерігачі від СНД визнали вибори відповідними міжнародним демократичним стандартам.

Прихильники Тер-Петросяна підсумків виборів не визнали і з 20 лютого проводили мітинги і ходи в центрі Єревану, вимагаючи призначити нові вибори, а також надати їм прямий ефір Громадського телебачення. Напередодні Тер-Петросян звернувся до Конституційного суду Вірменії з позовом, що оспорює підсумки виборів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Єревані розігнали мітинг опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути