Ексклюзиви
понеділок, 11 березня 2024 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

У Чорному морі "штормить" російський флот - Гуменюк

У Чорному морі "штормить" російський флот - Гуменюк
Російські кораблі переважно зосереджені у бухті Новоросійська. Фото: "Уніан"

У Чорноморському флоті РФ відбуваються кадрові перестановки та переорієнтація діяльності. Тому вже три тижні в акваторії Чорного моря немає ворожих ракетоносіїв та чергування.

Чорноморський флот Росії "штормить", хоча погодні умови на морі поблажливі, розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає "Еспресо".

"Сьогодні погодні умови на морі більш-менш поблажливі, але сам російський чорноморський флот штормить. Дійсно, там є кадрові перестановки, переорієнтація діяльності, тому що ми не спостерігаємо їхнього чергування в акваторії Чорного моря, вже як три тижні немає ракетоносіїв на бойових чергуваннях, навіть звичайного патрулювання ворог не проводить на зовнішньому рейді, обмежуючись внутрішніми спостереженнями, роботами та радіолокацією", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов розказав про підготовку серйозної операції в Криму

У Азовському морі продовжуються чергування, де контроль та висвітлення надводної обстановки здійснює одна одиниця ЧФ РФ, а решта кораблів противника перебуває очевидно у стані "глибокої задумливості".

"Російські кораблі переважно зосереджені у бухті Новоросійська, але частина все ще є у бухтах Криму. Росіяни продумують наразі маршрут передислокації. Крім того, партизанські рухи повідомляють, що триває перевезення майна, навіть суходолом вони намагаються потроху вивозити та переміщувати майно з баз, які у них були на Кримському півострові", - пояснила Гуменюк.

Український дрон MAGURA V5, який створювали спеціально для полювання на військові кораблі, ще не розкрив свої можливості на повну силу.

На цих морських безпілотниках планується розмістити засоби ППО й, можливо, інші системи ураження. Про це в коментарі Українській правді розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі "штормить" російський флот - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути