понеділок, 17 лютого 2020 13:19

У Борисполі вшанували пам'ять пасажирів збитого в Ірані літака

У Борисполі вшанували пам'ять пасажирів збитого в Ірані літака
У Борисполі заклали сквер пам'яті жертвам збитого в ірані літака МАУ. Фото: скріншот з відео ТСН

17 лютого минає 40 діб від дня трагічної загибелі пасажирів та екіпажу рейсу PS752, збитого під Тегераном. Цього дня в аеропорту "Бориспіль" заклали сквер пам'яті жертв авіакатастрофи українського літака в Ірані.

На місці майбутнього скверу з меморіалом встановили пам'ятний камінь. Згодом на цьому майданчику між терміналом D і VIP терміналом в аеропорту "Бориспіль" з'явиться монумент пам'яті.

"Це місце в аеропорту "Бориспіль" виникло невипадково. Ми не можемо, як прийнято в усьому світі, у тому місці, де трапилася катастрофа, зробити місце пам'яті. Але ми хочемо, щоб було місце, де наші екіпажі перед вильотом могли б залишити біль у серці, аби виконувати роботу на борту, а повернувшись, пам'ятати товаришів", - заявив очільник МАУ Євген Дихне.

На поминальні заходи запросили рідних і близьких загиблих українців, послів і представників дипломатичних місій Канади, Ірану, Швеції, Німеччини, Великої Британії та Афганістану – країн, що також втратили громадян.

"Цього не мало статися в світі, де існує право і закон. Ми активно працюємо, щоб притягнути до відповідальності винних у цих жертвах нашого народу. Ми не можемо відплатити за життя ваших рідних. Єдине, можемо вимагати справедливу компенсацію за це", - сказав під час заходу міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа літака МАУ: компенсації рідним загиблих перевищать $80 тис.

Секретар РНБО України Олексій Данілов перебуває з робочою поїздкою в Ірані. Данілов разом із послом України в Ірані Сергіем Бурдиляком вшанували пам'ять українців, які загинули в авіакатастрофі. Поклали квіти на місці трагедії.

Міністр закордонних справ Ірану Мухаммед Джавад Заріф підтвердив готовність Тегерана співпрацювати з Україною в розслідуванні обставин трагедії літака МАУ.

Зараз ви читаєте новину «У Борисполі вшанували пам'ять пасажирів збитого в Ірані літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути