пʼятниця, 23 квітня 2010 17:14

У Багдаді пролунала серія вибухів - 56 загиблих

Вранці в п"ятницю, 23 квітня, у столиці Іраку Багдаді прогриміла серія потужних вибухів. В результаті загинули не менше 56 людей, ще 112 отримали поранення.
Про це повідомляє Reuters. Всього, за даними агентства, терористи підірвали сім замінованих авто. Вибухи гриміли біля шиїтських мечетей і людних ринків.
Представник правоохоронних органів Багдада генерал Камміс аль-Муссаві заявив, що метою нападу були люди, які прийшли молитися. "Це помста за втрати, які несе Аль-Каїда", - додав він.
Аль-Муссаві також заявив, що іракські власті чекають нових терактів.

Нагадаємо, днями в Іраку були вбиті лідери місцевого осередку Аль-Каїди. 19 квітня прем"єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі заявив про те, що в результаті операції, проведеної спецслужбами країни, були ліквідовані два відомих бойовики - Абу Айюб аль-Масрі і Абу Омар аль-Багдаді.
Віце-президент США Джо Байден вже заявив, що ліквідація відразу декількох лідерів завдала Аль-Каїді руйнівний удар. При цьому, за словами одного з представників американської армії, союзники не мають наміру зупинятися на досягнутому і будуть продовжувати "полювання" на терористів.

Вже 21 квітня стало відомо, що в Іраку був убитий ще один видний активіст міжнародної терористичної мережі Аль-Каїда Ахмед аль-Обейді.
Фото: Reuters

За матеріалами Reuters, Корреспондент
Зараз ви читаєте новину «У Багдаді пролунала серія вибухів - 56 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути