понеділок, 27 серпня 2012 01:59

У Японії тайфун залишив без світла майже 20 тисяч будинків

У Японії тайфун залишив без світла майже 20 тисяч будинків

Майже 20 тисяч будинків залишилися без електрики в японській острівної префектурі Окінава і на сусідньому архіпелазі Амамі через тайфун "Болавен", який обрушився на південну частину Японії. В результаті розгулу стихії постраждали дві людини. Місцева влада поки не давала офіційної рекомендації про евакуацію, проте понад 350 жителів острівної префектури вже віддали перевагу переміститися в тимчасові притулки.

Наближення тайфуну паралізувало транспортне сполучення між Окінавою і зовнішнім світом. Головний аеропорт префектури в місті Наха скасував усі рейси. Рух пасажирських суден перервано, внутрішній залізничний транспорт також не працює, передає ІТАР-ТАРС.

Епіцентр "Болавена" знаходиться в 90 км на схід від Окінави і рухається на північний захід. Середня швидкість вітру в області тайфуну становить 50 метрів в секунду, а пориви перевищують 70 метрів в секунду - за інформацією Національного метеорологічної управління Японії, це найвищий показник для тихоокеанських тропічних штормів з 1956 року. Висота хвиль на морі сягає 10 метрів.

За оцінкою метеорологів, основний удар стихії по Окінаві доведеться на ранок неділі. Синоптики закликають місцевих жителів не залишати своїх будинків без крайньої необхідності і попереджають про небезпеку сильних злив, повеней і обвалів в гірських районах. За оцінками фахівців, рівень опадів на деяких ділянках може перевищити 400 мм на добу.

Тайфун "Болавен" - вже 15-й тропічний циклон, що утворився в Тихому океані в цьому році.

Зараз ви читаєте новину «У Японії тайфун залишив без світла майже 20 тисяч будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути