понеділок, 07 вересня 2020 16:50

В аеропорту "Бориспіль" викрили корупційну схему на 16,5 млн грн

В аеропорту "Бориспіль" викрили корупційну схему на 16,5 млн грн
Розслідування фактів зловживання владою та службовим становищем на держпідприємстві здійснюється із червня 2019 року. pixabay.com

НАБУ та САП викрили корупційну схему незаконного розпорядження майном міжнародного аеропорту "Бориспіль", яка завдала шкоди державному підприємству на понад 16,5 млн грн.

7 вересня слідчі повідомили про підозру колишньому керівнику підприємства та начальнику служби орендних відносин, заявила пресслужба НАБУ.

Службові особи аеропорту з 2014 по 2019 рік на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення підприємцям за заниженою вартістю. Оскільки майно належить Міністерству інфраструктури України, передавати його в оренду за відповідною конкурсною процедурою має право виключно Фонд держмайна України.

Розслідування фактів зловживання владою та службовим становищем на держпідприємстві здійснюється із червня 2019 року. Наразі НАБУ і САП продовжують дослідження інших епізодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружину міністра Абрамовського підозрюють у розкраданні 1,7 млн грн

11 серпня детективи НАБУ оголосили п'ятьом особам про підозру у заволодінні майном держави в особі "Нафтогаз України" вартістю понад 729,8 млн грн.

Це вже другий епізод вчинення вказаними особами аналогічного злочину. З грудня 2019 року у ВАКС слухається справа щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн. Таким чином загальна сума за 2 епізодами розкрадань становить понад 2,1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту "Бориспіль" викрили корупційну схему на 16,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути