вівторок, 28 квітня 2009 10:36

У 9-поверховому будинку вибухнула квартира (ФОТО)

 

У місті Лисичанськ Луганської області вдень 27 квітня стався вибух у квартирі на 4-му поверсі дев"ятиповерхового будинку.

Як повідомило сьогодні Головне управління МНС в Луганській області, вибухом зруйновано дві стіни і частково пошкоджена суміжна стіна із сусідньою квартирою.

За словами сусідів, ніхто не постраждав, адже мешканці квартири знаходилися на роботі.

За словами рятувальників, вибух був настільки сильний, що вилетіли всі вікна в квартирі і зламалися міжкімнатні перегородки. Постраждала і сусідня квартира - одна з суміжних стіна "здвинулася" на 40 сантиметрів.

За попередніми висновками, вибух стався через несправність електричного водонагрівача (бойлера).

Нагадаємо, 11 березня внаслідок пожежі та вибуху в гаражному кооперативі в Запоріжжі постраждало 11 осіб.

Крім того, минулого тижня Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував рішення райсуду Дніпропетровська про закриття кримінальної справи проти керівництва компанії Дніпрогаз. Справа про вибух побутового газу в багатоповерховому будинку в Дніпропетровську 13 жовтня 2007 року, внаслідок якого загинули 23 людини.

Раніше, у березні, директора комунального підприємства, затриманого по ще одній резонансній справі про вибух, - в п"ятиповерховому будинку в Євпаторії - перевели зі слідчого ізолятора в лікарню. Вибух у п"ятиповерховому будинку стався 24 грудня 2008 року. В результаті трагедії загинуло 27 осіб.


Бойлер може вибухнути через надмірний тиск. Всі водонагрівачі накопичувального типу вимагають можливості знижувати надмірний тиск, який виникає усередині бака під час нагрівання води через розширення. Здійснюється це за допомогою спеціального клапана надмірного тиску. Це попереджувальний пристрій, який не дозволяє бойлеру вибухнути. Якщо в комплект бойлера входить спеціальна фурнітура - змішувач, душова насадка і тому подібне, то клапан, як правило, знаходиться усередині такої фурнітури. Під час нагріву води з краника просто буде капати вода (пара, що конденсує). У жодному випадку не рекомендується замінювати таку фурнітуру власною, хай моднішою і стильнішою, - інакше бойлер може вибухнути.


За матеріалами Луганск.proUA.com, Сxid.info, Городской Доzор
Зараз ви читаєте новину «У 9-поверховому будинку вибухнула квартира (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути