Ексклюзиви
середа, 24 серпня 2022 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: у Генштабі розповіли про поточну ситуацію

Південний фронт: у Генштабі розповіли про поточну ситуацію
На Новопавлівському напрямку росіяни накрили вогнем райони Костянтинівки та Вугледара. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони.

Ворог завдав на півдні авіаційних ударів біля Потьомкиного та Лозового, повідомили вранці 24 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України. Вів повітряну розвідку безпілотниками в районах населених пунктів Сухий Ставок та Велике Артакове.

"Противник задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Таврійське, Засілля, Новомиколаївка, Широке, Кобзарці, Партизанське, Лозове, Біла Криниця, Добрянка, Осокорівка, Потьомкине та Трудолюбівка", – йдеться в повідомленні.

На Новопавлівському напрямку росіяни накрили вогнем райони Костянтинівки та Вугледара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили ворожі командні пункти й склади окупантів на півдні: деталі

"На Запорізькому напрямку ворог обстріляв із різнокаліберної артилерії райони населених пунктів Малі Щербаки, Шевченко, Залізничне, Червоне, Времівка, Ольгівське та Орестопіль. Завдав авіаційних ударів поблизу Ольгівського та Новополя. Вів повітряну розвідку безпілотниками біля Щербаків, Степового та Василівки", – звітує Генштаб.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об'єктів і елементів інфраструктури в глибині території України.

Російські війська продовжують повномасштабний наступ на українські міста. Окупанти намагаються прорвати оборону на сході, а також намагаються контратакувати на півдні. Про це свідчить карта бойових дій від міністерства оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: у Генштабі розповіли про поточну ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути