понеділок, 22 серпня 2022 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: у Генштабі розповіли про останні події

Південний фронт: у Генштабі розповіли про останні події
Противник відчуває гострий дефіцит навченого та мотивованого поповнення для підрозділів, які систематично зазнають втрат. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку російські окупанти продовжують обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Велике Артакове, Лозове, Таврійське, Степова Долина, Первомайське, Киселівка, Червона Долина, Потьомкине, Прибузьке, Парутине, Поляна, Новоолександрівка та Партизанське.

Противник завдав авіаційних ударів поблизу Зарічного, Білої Криниці та Андріївки, повідомили вранці 22 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"На Миколаївському напрямку окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Благодатне, мають там частковий успіх. На Новопавлівському напрямку зафіксували артилерійські обстріли біля Вугледара, Великої Новосілки та Павлівки", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія навряд чи захопить більше українських територій: експерти ISW пояснили чому

На Запорізькому напрямку росіяни накрили вогнем райони Дорожнянки, Новосілки та Малої Токмачки. Біля останнього та Ольгівського завдали авіаударів. Ворог вів наступ у напрямку Макарівка – Времівка, але успіху не мав і відійшов.

"Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об'єктів і елементів інфраструктури в глибині території України", – звітує Генштаб.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ та українська авіація продовжують успішні виконання вогневих завдань на визначених напрямках. Противник відчуває гострий дефіцит навченого та мотивованого поповнення для підрозділів, які систематично зазнають втрат.

Збройні сили України завдали двох ударів по опорному пункту окупантів на півдні. Захисники знищили живу силу й техніку ворога. У межах виконання вогневих завдань ракетно-артилерійськими підрозділами посилено вогневий контроль і відкореговано пропускну спроможність Каховського мосту.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: у Генштабі розповіли про останні події». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути