неділя, 28 березня 2010 16:49

Південно- корейський корабель загадково затонув у Жовтому морі

Південно- корейський корабель загадково затонув у Жовтому морі

На дні Жовтого моря знайшли південнокорейський військовий корабель, який затонув у п"ятницю в результаті загадкового вибуху. Його сила була настільки велика, що корабель розірвало на дві частини.

Погана погода поки не дає військовим нирцям спуститися до залишків кораблю, хоча глибина там невелика. 46 членів екіпажу вважаються зниклими без вести.

Фахівці говорять, що вижити у воді при температурі +4 градуси більше двох-трьох годин неможливо. Залишається слабка надія, що хтось міг уціліти в так званих "повітряних кишенях" усередині корпусу корабля.

58 осіб, включаючи капітана, вдалося врятувати.

"Я почув звук вибуху, і корабель почав різко кренитися на правий борт. У той же момент згасло світло і зник зв"язок", - розповів врятований капітан "Ченану". - Протягом п"яти хвилин я не міг вибратися з каюти, поки мої товариші не вибили вікно. Коли я вибрався назовні, корма відокремилася корпусу від вже пішла під воду ".

За словами моряка з південнокорейського пасажирського корабля, який пропливав неподалік, повітря в районі катастрофи "було повне жахливих криків".

"Матроси на палубі звали:" Рятуйте, рятуйте! ", Перед тим, як кинутися у воду", - розповів він тележурналістам.

На місці операції побували міністр оборони Південної Кореї і близько 80 родичів членів екіпажу. Деякі з них заявили репортерам, що корабель нібито вимагав ремонту, і що військові "приховують правду".

Як можливі причини вибуху розглядаються три версії: нещасний випадок на борту, зіткнення зі старою морської міною і торпедні атаки з боку флоту КНДР.

Трагедія трапилася неподалік від так званої "північної розділової лінії" в Жовтому морі - морського кордону, встановленої командуванням сил ООН в 1953 році, яку КНДР не визнає.

Дві корейські держави до цих пір формально перебувають у стані війни, але в цей раз прямих доказів участі північнокорейських збройних сил в інциденті немає.

ВВС

Зараз ви читаєте новину «Південно- корейський корабель загадково затонув у Жовтому морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути