Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2009 15:12

Через тиждень Південна Корея запустить ракету

Через тиждень Південна Корея запустить ракету

Перша південнокорейська ракета вітчизняного виробництва буде запущена на навколоземну орбіту 19 серпня. Про це повідомило сьогодні міністерство освіти, науки та технологій.

Це рішення було ухвалене після того, як за підсумками "інженери прийшли до висновку про те, що підсумки проведених в кінці липня "випробувань" Корейської системи космічного запуску підтвердили її готовність до старту. Ця ракета, що також отримала назву "Наро-хо", повинна вивести на навколоземну орбіту науковий супутник вагою в 100 кг.

"Остаточне рішення було ухвалене після врахування погодних умов, тісних консультацій з російськими фахівцями і вивчення всього комплексу підготовчих робіт", - відзначив замміністра ЛіСан Мок.

При цьому він сказав, що через можливість наближення тайфуну або інших погодних чинників старт може бути даний раніше цього терміну.

Офіційний Сеул сповістив Міжнародну організацію цивільної авіації та Міжнародну морську організацію про те, що старт системи може відбутися в період з 19 і 26 серпня.

Відзначимо, що спочатку дата запуску була призначена на 30 липня, проте її перенесли через виявлені під час випробувань збої в роботі одного з насосів в першому рідинному ступені.

В даний час на першому південнокорейському космодромі "Наро", створеному за допомогою Росії, вже здійснено з"єднання першого рідинного ступеня російського виробництва з другим твердопаливним ступенем південнокорейського виробництва.

Створення системи KSLV-1 обійшлося в $409 млн. Її параметри складають 33 метри в довжину, 2,9 метра в діаметрі, загальна вага 140 тонн, тяга першого ступеня 170 тонн, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Через тиждень Південна Корея запустить ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути