Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2023 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Юсов розповів про росіян, які воюють на боці України

Юсов розповів про росіян, які воюють на боці України
Росіяни неодноразово переходили на бік ЗСУ. Фото: eastnews.ua

Є громадяни Росії, які переходять на бік ЗСУ.

Серед них є військові, які перейшли з путінської армії до сил опору. Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов розповів журналісту Дмитру Гордону.

На боці України сьогодні воює "Російський добровольчий корпус" та "Легіон "Свобода Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Далі буде": у ГУР прокоментували удари по мостах біля Чонгара

"Вони вважають себе патріотами Росії. Нам це складно обговорювати, тому що для нас патріот Росії – це вбивця з сокирою. Але ми розуміємо, що є люди, які розуміють злочинність цього режиму, злочинність рашизму та Путіна. Як, мабуть, були німці, які були готові боротися з Гітлером. І ці люди не пишуть пости у Facebook, ці люди не скаржаться на кухні, вони беруть зброю та воюють за волю. У тому числі свободу України, допомагаючи нам виганяти російських загарбників. Але і за свою свободу та свободу своїх дітей, за своє майбутнє. У тому числі військовополонені, які здалися в полон добровільно, мають змогу приєднатися до інших громадян Російської Федерації, які воюють із путінським режимом. І такі прецеденти були багаторазово", – сказав Юсов.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – РДК та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України. Російська місцева влада заявила про проникнення "української ДРГ" і запровадили режим "контртерористичної операції", який згодом скасували.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення "смуги безпеки", яку проводять громадяни РФ з легіону "Свобода Росії" та РДК. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але "спостерігають із цікавістю".

23 травня легіон "Свобода Росії" та РДК заявили, що продовжують операцію зі "звільнення" Бєлгородської області. Ніяких деталей бійці не розкрили.

З боку мешканців Бєлгородщини спостерігається велика лояльність до представників РДК та легіону "Свобода Росії". Росіяни сприймають меседжі та ключові повідомлення повстанців, повідомили в ГУР.

Зараз ви читаєте новину «Юсов розповів про росіян, які воюють на боці України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути