вівторок, 27 жовтня 2009 14:32

Уродженку України почали судити за спробу підірвати школу у Німеччині

Уродженку України почали судити за спробу підірвати школу у Німеччині

Уродженку України почали судити за спробу підірвати школу у Німеччині.

У земельному суді Бонна розпочався процес над 16-річною уродженкою України Танею Отто, яка у травні 2009 року була арештована за спробу влаштувати вибух у своїй гімназії в Санкт-Августині.

Отто звинувачують у замаху на вбивство, заподіянні тяжких тілесних ушкоджень та підготовці вибуху. 10 травня одна з учениць гімназії Альберта Ейнштейна, зайшовши в шкільний туалет, застала там Таню Отто за приготуванням пляшок з "коктейлем Молотова".

Отто кинулася на ненавмисного свідка з ножем і поранила її: повідомлялося, що дівчина ледь не позбулася пальця. Після цього нападники зникли. У рюкзаку, який вона залишила в туалеті, поліція крім пляшок з "коктейлем Молотова" знайшла газовий пістолет, ножі, а також прощального листа.

За деякими даними, лист був суїцидального характеру. У ньому Отто нібито писала, що хоче бачити, як її однокласники будуть плакати, а потім накласти на себе руки. Таня Отто була затримана на наступний день, 11 травня, повідомлялося, що вона добровільно з"явилася в поліцію.

Особливий резонанс інциденту в гімназії Альберта Ейнштейна додав той факт, що всього лише за два місяці до цього, у березні, учень з Віннендену Тім Кречмер влаштував стрілянину в школі Альбервіль-Ріальшуле, убив 15 чоловік і наклав на себе руки.

За матеріалом: Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Уродженку України почали судити за спробу підірвати школу у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути