вівторок, 05 лютого 2013 11:01

"Укрзалізниця" ввела електронні квитки з QR-кодом для поїздів Hyundai

"Укрзалізниця" ввела електронні квитки з QR-кодом для поїздів Hyundai
Фото: gazeta.ua

"Укрзалізниця" з 5 лютого розпочала випробування у реальних умовах електронного проїзного документа на поїзди класу "Інтерсіті +".

Як повідомила прес-служба Донецької залізниці, відтепер, замовивши через інтернет, сплативши банківською платіжною карткою та самостійно роздрукувавши посадочний документ на папері, пасажир прямує до поїзда. За допомогою мобільного терміналу контролю документів провідник перевіряє інформацію на відповідність, пасажиру надається право на поїздку.

Посадочний документ містить інформацію про поїздку пасажира, 20-розрядний номер електронного проїзного документа, прізвище та ім'я пасажира, а також унікальний ідентифікатор умов укладеного договору (УІД) на перевезення (напрямок, дату відправлення, номер поїзда, вагона, місця і пр.).

При оформленні посадочних документів через електронні канали необхідно вказувати ім'я та прізвище кожного пасажира, який здійснюватиме поїздку.

У разі оформлення посадочних документів через електронні канали обслуговування повернення невикористаних проїзних документів виконується у квитковій касі не пізніше, ніж за одну годину до відправлення поїзда з початкової станції.

Технологія створення і контролю посадочного документа є складовою частиною комплексної технології впровадження електронних проїзних документів.

Як зазначає прес-служба, електронний проїзний документ оформляється тільки на швидкісні електропоїзди "Інтерсіті +". Оформленню підлягають посадочні документи за повну вартість та дитячі. Інші пільгові проїзні документи та групові замовлення оформлюються виключно в касах.

Як повідомлялося в листопаді 2012 року з посиланням на віце-прем'єра - міністра інфраструктури України Бориса Колеснікова, продаж електронних квитків на пасажирські поїзди за допомогою QR-коду в Україні планувалося почати з 25 грудня з поїздів класу "Інтерсіті +".
QR-код - двомірний штрих-код, розроблений японською фірмою Denso-Wave. У ньому кодується різна інформація, яка складається із символів (включаючи кирилицю, цифри і спецсимволи). Такою інформацією може служити: адреса сайту, телефон, електронна візитівка, координати розташування і т.д. Один QR-код може містити 7089 цифр або 4296 букв.

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" ввела електронні квитки з QR-кодом для поїздів Hyundai». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути