Ексклюзиви
понеділок, 25 вересня 2006 09:19

Український екіпаж переміг у міжнародному авторалі

 

У місті Ялта, що в Криму, завершився етап міжнародного ралі "Кубок Європи", який цьогоріч відбувався під назвою Yalta Nemiroff Rally 2006.

Переможцем міжнародних перегонів і чемпіонату України став екіпаж з Києва у складі Володимира Петренка і Дмитра Яровенка на "Mitsubishi Lancer Evo IX", другу сходинку посів екіпаж з Одеси у складі Ігоря Чаповського і Андрія Ніколаєва на "Subaru Impreza", третє місце завоював екіпаж з Кам"янець-Подільського у складі Андрія Небесного і Сергія Ведернікова на "Subaru Imprezа".

Абсолютного лідера перегонів і чемпіонату України Олександра Салюка підвів редуктор і він зійшов після третьої недільної спецділянки.

Як зазначив на підсумковій прес-конференції керівник організаційного комітету Yalta Nemiroff Rally, голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко, масштабність проведених акцій Yalta Nemiroff Rally і рівень організації продемонстрували, що Україна готова приймати екіпажі на міжнародному рівні.

Також всі іноземні екіпажі одноголосно висловили думку, що не зважаючи на складність траси перегони гідні статусу Кубка чемпіонату Європи.

Нагадаємо, що 22 вересня Президент України Віктор Ющенко взяв участь у відкритті перегонів. За його словами, "етап Кубка Європи - висока честь, як для Ялти, так і для України, це чергове визнання як частини європейського спортивного простору, можливість для наших гостей познайомитися з Україною".

В Yalta Nemiroff Rally 2006 брали участь 56 екіпажів гонщиків з Швеції, Болгарії, Туреччини, Литви, Грузії, Білорусі, Молдови, Росії, а також кращі ралійні екіпажі України.

Спеціальний гість змагань - легендарний "літаючий" фін, чотириразовий чемпіон ралі "Париж-дакар", депутат Європарламенту Арі Ватанен, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Український екіпаж переміг у міжнародному авторалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути