Ексклюзиви
середа, 16 червня 2021 23:13

Українська діаспора закликала Байдена посилити санкції проти Росії

Українська діаспора закликала Байдена посилити санкції проти Росії
Українці Америки закликали посилити антиросійські санкції. Фото: agropolit.com

Українці Америки закликають президента США Джо Байдена посилити санкції проти Росії та призначити посла в Україні.

"Ми повинні запитати в цієї адміністрації, чому США не роблять усе можливе, аби перешкодити Путіну здійснити один із його пріоритетів. "Північний потік-2"- це геополітична схема, покликана забезпечити путінській Росії додатковий шкідливий вплив на наших європейських союзників і партнерів, - заявив на IX Українсько-американському форумі президент Українського конгресового комітету Андрій Футей, повідомляє Укрінформ.

"Пропоновані вилучення (компанії з будівництва трубопроводу з "чорного" списку. – ред.) суперечать і букві, і духу режиму санкцій, підтриманого обома партіями Конгресу, що запобігає завершенню будівництва трубопроводу". Замість того, щоб робити винятки, Сполучені Штати мають посилити санкції, аби чинити тиск на Росію і змусити її залишити територію України", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США надалі каратимуть причетних до будівництва "Північного потоку-2"

Українці Америки, зазначив Футей, також закликають президента США призначити посла в Україні. "Чому це займає так багато часу? Ми повинні дати чіткий сигнал підтримки, направивши посла США в Україну", - зазначив він.

Проектом "Північний потік-2" (Nord Stream 2) передбачені будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Засновником компанії Nord Stream 2 AG є російський "Газпром".

Фінансують проект європейські компанії: французька Engie, австрійська OMV, британсько-Нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Газопровід "Північний потік-2" побудований вже більш ніж на 90%. Новий трубопровід в обхід України планувалося завершити до кінця 2019 року поряд з уже існуючим "Північним потоком-1".

Зараз ви читаєте новину «Українська діаспора закликала Байдена посилити санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути