вівторок, 11 серпня 2009 15:40

Українку звинуватили у підготовці вибуху в німецькій школі

Українку звинуватили у підготовці вибуху в німецькій школі

Німецька прокуратура звинуватила 16-річну школярку, уродженку України Таню Отто, в підготовці вибуху в гімназії імені Альберта Ейнштейна, розташованій в Санкт-Августині, передає агентство DPA.

Дівчині також пред"явлені звинувачення в замаху на вбивство і у вчиненні тілесних ушкоджень, що представляють небезпеку для життя.

Тетяна Отто була затримана 11 травня 2009 року. Вдень раніше одна з учениць гімназії, вийшовши посеред уроку в туалет, застала там Таню Отто за приготуванням пляшок з "коктейлем Молотова".

Отто кинулася на ученицю з ножем і ранила її ножем, після чого втекла. Жертва позбулася пальця на руці. У рюкзаку, який Тетяна Отто залишила в туалеті, окрім пляшок з "коктейлем Молотова" був знайдений газовий пістолет, ножі, а також прощальний лист.

За повідомленнями деяких німецьких ЗМІ, записка носила суїцидальний характер. У ній, зокрема, мовилося: "Я хочу побачити, як мої однокласники плакатимуть, а потім я накладу на себе руки".

Великий резонанс справі Тані Отто додав той факт, що всього за два місяці до інциденту в Санкт-Августині, 17-річний Тім Кречмер влаштував бійню в школі Віннендена, застреливши 15 чоловік і потім наклав на себе руки.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Українку звинуватили у підготовці вибуху в німецькій школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути