субота, 13 травня 2017 14:42

Українки просять підвищити допомогу при народження дитини

Українки просять підвищити допомогу при народження дитини

На сайті Адміністрації президента українські жінки опублікували петицію з вимогою підвищити суму державної допомоги при народженні дитини.

Українки апелюють до факту підвищення мінімальної зарплати і до того, що ціни на все виросли.

Зараз держдопомога на народження дитини становить 41 тисячу 280 гривень. Зокрема, найбільшу частину з цієї виплати (10 тисяч 320 гривень) мами отримують безпосередньо після пологів. Інша частина цих грошей виплачується протягом трьох років - виходить по 860 гривень на місяць.

"Виникає логічне запитання, як людина, яка працює, отримує гідну заробітну плату, пішовши в декретну відпустку, тимчасово втративши працездатність, повинна розраховувати на 860 гривень, не маючи при цьому ніякого іншого прибутку?", - говориться в тексті петиції.

За словами автора петиції Олесі Мозговийої, з нового року була збільшена мінімальна зарплата з 1 600 гривень до 3 200. У той час, як сума допомоги при народженні дитини залишилася незмінною, тобто майже в 4 рази менше.

"Ціни на все продовжують рости, це відверте знущання над майбутнім нашої країни - нашими дітьми. Наполягаю на збільшення державної допомоги при народженні дитини до рівня середньомісячної заробітної плати людини, яка оформляє виплати на дитину ", - каже Олеся у своїй петиції.

Жінка ставить запитання: "Як виховувати, чим годувати і в що одягати дитину весь цей час, маючи на руках лише 860 гривень? Що на ці гроші треба купити, щоб забезпечити дитині гідне життя? "

Відзначимо, що на сайті Адміністрації президента петиція Олесі Мозковий з'явилася вчора, 12 травня. Зараз під нею підписалися більше 30 людей з 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишилося 92 дні.

Зараз ви читаєте новину «Українки просять підвищити допомогу при народження дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути