пʼятниця, 02 березня 2018 17:50

Українці живуть краще, ніж подає статистика - посол Канади

Українці живуть краще, ніж подає статистика - посол Канади
Посол Канади Роман Ващук нагадав тим людям, які думають, ніби в Україні живуть на хлібі і воді: що біля елітних торгових центрів, буває, ніде припаркувати машину / фото: Уніан

Реальне економічне становище українців краще, ніж те, про яке свідчить офіційна статистика.

Часто громадяни України мають тіньові доходи, каже посол Канади в Україні Роман Ващук, пише Укрінформ.

Про це дипломат сказав під час публічної дискусії центру "Нова Європа" на тему "G7 в Україні: підтримка, критика чи критична підтримка".

"Багато хто з українців живуть у тіні, але співчувають собі - за офіційною статистикою. Так, з одного боку, потрібно говорити про проблеми, терпіння, страждання пенсіонерів і населення, яке живе уздовж лінії розмежування в зоні конфлікту на Донбасі. Але також треба нагадувати тим людям, які переконані, що в Україні живуть тільки на хлібі і воді: що ніде припаркуватися біля Ocean Plaza в суботу і неділю", - сказав Ващук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулицях сотні Porsche, а більшість виживає на $200 - посол ЄС

В Україні звикли нарікати на результати реформ. Водночас він звернув увагу на те, що катастрофічні економічні прогнози міжнародної і української преси 2014-2016 років не справдилися.

"Результатом є не тільки те, що було досягнуте, а й те, що ми встигли обійти - як найгірший варіант. Ми говорили три роки тому про повний занепад української економіки, а тепер говоримо про проблеми її замало активного зростання", - акцентував посол Канади.

Рівень бідності в Україні знизився до 12% за минулий рік. Про це свідчать дані Київського міжнародного інституту соціології. 2008 року, після початку світової кризи, рівень бідності зріс до 21%, але потім ситуація стала поліпшуватися. Перед початком військового конфлікту, 2013-го, рівень бідності становив 9%, з 2014-го по 2016 роки збільшившись майже вдвічі - до 17%. Але протягом останнього року ситуація покращилася, і рівень бідності знизився до 12%.

За підсумками 2017 року, середня зарплата українця становить 8750 грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці живуть краще, ніж подає статистика - посол Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути