неділя, 03 грудня 2017 22:12

Українців стало менше на 10 млн

Українців стало менше на 10 млн
Українців стає менше. Фото: 112 канал

За останні роки число громадян, які постійно проживають в Україні, скоротилося на 10 млн чоловік, заявив екс-міністр праці країни Михайло Папієв.

Незважаючи на те, що офіційна статистика оцінює кількість громадян України в 42 млн чоловік, в країні реально проживає близько 32 млн чоловік, і це оптимістичні оцінки, заявив екс-міністр праці Михайло Папієв в ефірі телеканалу ZIK.

За його словами, до подій 2014 року країну залишили 5 млн осіб і стільки ж поїхали вже після "Революції Гідності".

"Зовні Україна виглядає сильною державою. За статистикою, українців сьогодні 42,3 мільйона, тобто це потужна європейська держава. За розрахунками, які ми провели разом з експертами та Інститутом демографії Академії наук України, зараз оптимістичний показник - 32 мільйони громадян України", - сказав Папієв, при цьому він уточнив, що при підрахунку не враховувалося населення Криму, ДНР і ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ виставляє вимоги, які доб'ють нашу країну - Рабинович

"Якщо взяти тих громадян, які виїхали за межі України, тому що вони не змогли в Україні знайти роботу і змушені сьогодні працювати за кордоном, то їх виходить близько 10 мільйонів. Тобто їх було близько 5 мільйонів до 2014 року і після подій 2014 року ще 5 мільйонів наших громадян виїхали. Це найбільша біда, тому що виїжджають люди в більшості своїй в працездатному віці, в репродуктивному віці. І коли сьогодні говорять про пенсійну реформу, то потрібно, щоб уряд набрався сміливості і чесно сказав молодим людям до 35 років, що в цих умовах, коли ми є вимираючою нацією, як би це не звучало сумно, і в той час, коли у нас демографічна криза, коли у нас старіюче населення, перспектив пенсійного забезпечення у молоді до 35 років немає", - резюмував Папієв.

За офіційними даними Держстату України, в країні на 1 жовтня 2017 року постійно проживало понад 42 млн 340 тис. чоловік. При цьому на 1 січня 2003 року в країні налічувалося понад 48 млн осіб з урахуванням Криму і жителів районів Донбасу. У 1990 році населення України оцінювалося в 51,8 млн чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Українців стало менше на 10 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути