понеділок, 16 грудня 2019 15:38

Українцям робитимуть паспорти за один день

Українцям робитимуть паспорти за один день
Отримати паспрот в Україні можна буде за один день. Фото: radiotrek.rv.ua

Уряд хоче прискорити виготовлення паспортів. Документ робитимуть до трьох днів.

"У Києві буде виготовлення паспорта за один день: сьогодні оформили, завтра отримали. Для обласних центрів це буде три робочих дні, тому що швидше логістика не встигає. Ця послуга буде трохи дорожчою, але вартість буде не захмарною", - розповів голова Державної міграційної служби Максим Соколюк в інтерв'ю "Європейській правді".

Ця ініціатива прибере простір для корупції, коли чиновники обіцяють виготовити паспорт швидше офіційного терміну. При цьому залишаться старі терміни виготовлення - 7 або 20 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без черг і хабарів: Зеленський підписав указ про е-послуги

"А ще ми зараз робимо пропозицію оформлення за один візит до ДМС двох документів - ID-картки і закордонного паспорту. Це буде за зменшеною вартістю, тому що ми фотографуємо один раз, відбитки беремо один раз. Тобто процедура по часу буде швидшою, а вартість - нижчою", - додав Соколюк.

Також ДМС хоче скасувати прив'язку оформлення першої ID-картки до адреси місця проживання. Зараз ID видають тільки за місцем реєстрації, а можна буде робити це де завгодно.

1 липня 2019 року набирала чинності постанова уряду, згідно з якою прийнято нові суми вартості адміністративних послуг у сфері міграції.

Вартість оформлення документів з безконтактним електронним носієм зросте в середньому на 20%. Такими документами є паспорт громадянина України - ID-картка, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, біометричні посвідчення для іноземців на тимчасове та постійне проживання. У той же час зміниться і вартість бланків документів з безконтактним електронним носієм.

Зараз ви читаєте новину «Українцям робитимуть паспорти за один день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути