Ексклюзиви
понеділок, 18 листопада 2013 12:13

Україна стала четвертою за рівнем свободи ЗМІ серед країн Східного партнерства

Україна стала четвертою за рівнем свободи ЗМІ серед країн Східного партнерства
Фото: newsradio.com.ua

Україна посіла четверте місце за рівнем свободи ЗМІ в країнах Східного партнерства. Лідером стала Молдова, Грузія - друга, Вірменія - третя, повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

П'яте і шосте місця дісталися Азербайджану і Білорусі відповідно. Моніторинг показав, що Україна приєдналася до таких держав, як Азербайджан і Білорусь, де є теми-табу, тобто теми, про які журналістам не можна писати, повідомляє Радіо Свобода.

"Незважаючи на прогрес, досягнутий Україною у відносинах з Європейським союзом останнім часом, її четверте місце в рейтингу визначає недосконале законодавство та системні порушення в його дотриманні ", - зазначила координатор проекту від мережі громадських організацій Інтерньюз -Україна Наталія Сад.

"На жаль, Україна, зайнявши четверте - або третє з кінця - місце в рейтингу свободи ЗМІ держав Східного партнерства, приєдналася до таких країн як Білорусь і Азербайджан, де є теми, на які накладено табу. Так, говорити про сім'ю президента чи про армію в Азербайджані та Білорусі неприпустимо - журналістів штрафують, притягують до відповідальності", - зазначила Сад.

Раніше експерти Інституту масової інформації, проаналізувавши динаміку свободи слова в Україні за останні 10 місяців 2013 року, прийшли до висновку, що в жовтні спостерігалися найвищі показники порушень.

Зараз ви читаєте новину «Україна стала четвертою за рівнем свободи ЗМІ серед країн Східного партнерства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути