Ексклюзиви
понеділок, 17 квітня 2006 11:29

Єдиний український підводний човен "Запоріжжя" продадуть

 

Міністр оборони України Анатолій Гриценко повідомив, що тема продажу підводного човна "Запоріжжя" ще не закрита. Він сказав, що "на рівні Міністерства оборони вирішено, що в бойовому складі цього човна не буде".

-Це недоцільно з військової точки зору і неефективно з погляду його утримання . Він все таки один, і тому він не може бути ефективною одиницею. Тому ми ухвалили рішення, що в бойовому складі його не буде, - пояснив міністр.

Водночас, Гриценко, зазначив, що до продажу човна, його необхідно відремонтувати.

- Ми профінансуємо його ремонт, відновлення, а потім він буде через державну компанію "Укрспецекспорт" проданий комусь з іноземних покупців, - сказав він.

Міністр не відповів на запитання про те, хто міг би придбати український підводний човен.

- Це питання, яке не я вирішую . Це вирішує Сергій Бондарчук (глава компанії "Укрспецекспорт" – "ГПУ"), це його питання", - підкреслив Гриценко.

28 березня, під час робочої поїздки до Севастополя, Міністр оборони України повідомив, що підводний човен "Запоріжжя" буде проданий іншій державі після завершення ремонту. За його словами, отримані від продажу кошти, Міноборони направить на вирішення важливих питань.

Підводний човен "Запоріжжя" (до входження до складу ВМС України після розділу Чорноморського флоту Радянського Союзу в 1997 році мав назву Б-435), почав експлуатуватись з 6 листопада 1970 року. Раніше судно входило до складу Північного, а з 1990 року - Чорноморського флоту. На даний момент його ремонтують на судоремонтному заводі Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Закінчення ремонтних робіт заплановано на кінець 2006 року, пише forUm.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний український підводний човен "Запоріжжя" продадуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути