середа, 04 липня 2018 02:33

Україна передала до Міжнародного суду список бойовиків-іноземців

Україна передала до Міжнародного суду список бойовиків-іноземців
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів про найманців на Донбасі. Фото: 112.

Українська сторона передала до Міжнародного кримінального суду списки усіх встановлених іноземців, які воювали на боці Росії на Донбасі.

"Ми (військова прокуратура, - ред.) передали до інституції Міжнародного кримінального суду через МЗС списки встановлених під час розслідування кримінального провадження про агресивну війну проти України з боку північного сусіда, передали списки не тільки сербів, а й усіх іноземців: італійців, іспанців, албанців. Їх там немало, вони називаються ротами, взводами. Їх там може бути 10-15 чоловік, але сумарно їх кількість становить декілька сотень осіб", - розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі "112 Україна.

Також головний військовий прокурор заявив про "подвійні стандарти", які інколи застосовуються до України з боку інших держав у питанні найманців.

"Основне, що найманство на території суверенної держави карається законом усіх держав, звідки вони приїхали. Але ми чомусь не чули масових процесів проти цих осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура затримала 84 іноземців, які воювали за ЛНР і ДНР

Подвійні стандарти, які інколи застосовуються до України, дуже прикро вражають. Проте вони не залишають нам іншої можливості, як робити усе самим і доводити світовій спільноті і відповідним інституціям, що не тільки у нас є якісь проблеми, які треба вирішувати, тому що не може бути вибіркового застосування справедливого покарання до українців, які у процесі війни. Також є ті іноземці, які прийшли воювати і знаходити вдачу війни на території суверенної держави у центрі Європи", - додав Матіос.

Як відомо, 16 січня 2017 року Міністерство закордонних справ України подало позов щодо порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції щодо ліквідації всіх форм расової дискримінації до Міжнародного суду ООН в Гаазі. Україна вимагає від Російської Федерації припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі і відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму.

Міжнародний суд ООН визнав недостатніми докази фінансування РФ тероризму на сході України, однак зобов'язав Росію припинити дискримінацію кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Україна передала до Міжнародного суду список бойовиків-іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути