Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2014 15:12

"Україна має право вимагати відновлення цілісності держави" - Василенко

"Україна має право вимагати відновлення цілісності держави" - Василенко

Україна має повне право вимагати відновлення територіальної цілісності держави і повернення Криму до свого складу через нелегітимність дій Володимира Путіна, сказав під час прес-конференції Володимир Василенко, голова громадської Комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні.

"Договір між Верховною Радою Криму і РФ є нелегітимним, адже є нелегітимним один із його суб'єктів - ВР Криму. Військова окупація призвела до того, що кремлівські маріонетки підписали цей договір, ратифікували угоду. За цим послідувала аннексія" - говорить Володимир Василенко.

Крім того, за словами експерта, відповідно до міжнародних документів, зокрема, документів ООН, дії Путіна кваліфікуються саме як агресія:

"Агресія - це будь-який акт, оголошений чи не оголошений, який полягає у порушенні державного кордону іншої держави першими, вторгнення на її територію. Також агресія - це вихід Збройних Сил на територію іншої держави. Агресія - це засилка військових груп чи найманців до іншої держави. За цими ознаками треба кваліфікувати цей факт саме як агресію", - пояснює експерт.

"Є такий вислів: "З неправомірного не може виникнути правильне". Тобто, неправильне не може породжувати законне. Крим був, є і буде українським"- говорить Василенко.

Зараз ви читаєте новину «"Україна має право вимагати відновлення цілісності держави" - Василенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути