вівторок, 10 липня 2007 13:55

Учені знайшли причину хронічної втоми

Учені знайшли причину хронічної втоми в хімічному складі крові. Через неї деякі люди швидко відновлюються після стресу і хвороби, а інші - занурюються в депресію.

Доктор Ендрю Ллойд з Центру дослідження інфекцій і запалення вивчив відмінності в генних зразках крові людей, одні з яких швидко видужують після хвороб і володіють хорошим імунітетом, а інші мали постінфекційний синдром, який заважав відновленню організму.

За 12-місячний період аналізу піддалися 6 млн. частин генної інформації і 30 тис. генів. Учені звузили отримані дані тільки 35 генів, чиї зразки мали близьку кореляцію з ключовими ознаками розладу. Деякі з виявлених медіаторів крові впливали на розподіл цинку і інших металевих іонів в межах фундаментальної клітинної функції. Генне вираження істотне, тому що завдяки цьому процесу послідовність ДНК перетвориться в білки, визначаючі появу хвороби, говорять медики.

Всебічне вивчення виявлених генів може привести до визначення причин не тільки синдрому хронічної втоми, але і генного вираження в крові всіх видів людських хвороб, від ревматичного артриту до шизофренії, передає АМІ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли причину хронічної втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути