Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2009 17:46

Навчальні Patriot поставлятимуться до Польщі з США до 2012 року

Навчальні Patriot поставлятимуться до Польщі з США до 2012 року

Американські зенітні ракетні комплекси Patriot в навчальній версії поставлятимуться до Польщі аж до 2012 року. Про це заявив представник Пентагону АлександерВершбоу. Після 2012 року польські збройні сили почнуть отримувати бойові версії Patriot.

Як очікується, Польща отримуватиме доступ до навчальних ЗРК Patriot на один місяць один раз в квартал. Згідно зі встановленим графіком, перша батарея ракет Patriot з навчальними боєголовками надійде в розпорядження польської армії в кінці першого кварталу 2010 року.

27 листопада 2009 року стало відомо, що США і Польща досягли домовленості про розміщення ЗРК Patriot неподалік від Варшави. Спочатку йшлося про навчальні комплекси, але пізніше Вашингтон підтвердив намір поставити бойову техніку.

Крім того, США і Польща домовилися про статус американських військ в Польщі. Угода про статус збройних сил SOFA (Status of Forces Agreement) визначає рамки взаємин американських військ з країнами, на території яких розміщуються їхні частини. Зокрема, в документі прописаний механізм сплати податків американськими військовими, а також те, під чию юрисдикцію підпадають військовослужбовці у разі скоєння злочину, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Навчальні Patriot поставлятимуться до Польщі з США до 2012 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути