Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2013 21:00

Учасники найстарішого веломарафону за 10 годин доїдуть зі Львова до Кракова
5

Фото: Фото: Ольга Швед

24 серпня біля Львівського оперного театру шостий раз поспіль стартував традиційний веломарафон "Львів-Краків". Участь у ньому взяли понад 60 осіб з Польщі та України віком від 12 до 70 років. 25 серпня уранці із вулиці Княгині Ольги велосипедисти вирушать до польського міста Краків. Планують подолати відстань 325 км за 10-12 год.

"Наша мета - пропаганда велосипеда, як екологічного транспортного засобу, українсько-польська співпраця, пропаганда здорового способу життя . Найстаршому учаснику змагань – 69 років, це Святослав Ковальчук, наймолодші – від 12 років їдуть у супроводі дорослих. 35 спортсменів – українці, більше 10 учасників – поляки. Усі формальності на митниці вирішені, це не має надовго затримати велосипедистів. Супровід – 20 автомобілів - технічних і швидка допомога. Вимог до велосипедів немає особливих, єдина вимога до учасників – знання правил дорожнього руху. Це не гонка, а веломарафон, хоча будуть переможці. Їх нагородимо у польському Кракові дипломами і грамотами", - каже організатор веломарафону Володимир Набойщиков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" нарядили харківські пам'ятники у вишиванки

Захід святкує 119-ліття. Перший веломарафон за цим же маршрутом відбувся 1894 року.

20-річна Олена Сусик із братом, 12-річним Олегом, беруть участь у змаганнях вперше.

"Найбільша відстань, яку я долала – 200 кілометрів, а на цих змаганнях хочемо випробувати нашу витривалість. Брат займається з дитинства велоспортом, а я тріатлоністка. Із речей беремо спеціальні спортивні гелі, харчування. Речі будуть знаходитися у спеціальних автомобілях супроводу. Думаю, буде важко, якщо буде погода погана. Плануємо їхати із швидкістю 30-35 км за годину, якщо буде хороший вітер", - каже дівчина.

Зараз ви читаєте новину «Учасники найстарішого веломарафону за 10 годин доїдуть зі Львова до Кракова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути