вівторок, 12 травня 2020 16:06

В українського політв'язня підозрюють коронавірус

В українського політв'язня підозрюють коронавірус
Сергій Бугайчук захворів на коронавірус. Фото: Facebook/Людмила Денісова

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозрюють зараження коронавірусною інфекцією.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала українська омбудсменка Людмила Денісова.

У Бугайчука з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах.

"Суттєве погіршення стану здоров'я у Сергія відбулося після того, як його етапували з Брянського СІЗО до "ФКУСИЗО-7 УФСИН РОССИИ по г. Москве". Після прибуття до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше подовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, в якої діагностували коронавірусну інфекцію Covid-19", – написала Денісова.

За її словами, Сергієві досі не надали належної медичної допомоги – не зроблено жодного аналізу, немає засобів індивідуального захисту та дезінфектора.

"Керівництво пенітенціарної установи країни-окупанта свідомо порушує права громадянина України, передбачені пунктом 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН і статтею 17 Федерального Закону №103-ФЗ "Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів", – наголосила омбудсменка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прессекретар Путіна заразився Covid-19

Вона поінформувала, що невідкладно звертається до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити термінових заходів з метою належного медико-санітарного забезпечення Сергія Бугайчука з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням від 25.03.2020, а також сприяти отриманню ним засобів індивідуального захисту й необхідного лікування.

Також Денісова звернулася до міжнародної спільноти із закликом продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права, не порушувати прав наших співгромадян та сприяти якнайшвидшому звільненню бранців Кремля.

Самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов звернеться до уряду РФ по додаткові кошти для розв'язання проблем, пов'язаних з епідемією Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «В українського політв'язня підозрюють коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути