вівторок, 22 березня 2022 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У путінської армії боєприпасів і продовольства лишилося на три дні

У путінської армії боєприпасів і продовольства лишилося на три дні
В російських окупантів лишилось боєприпасів лише на три дні - ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська Росії мають запаси боєприпасів і продовольства не більше ніж на три дні.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 22 березня.

"У противника не зникли суттєві проблеми із забезпеченням своїх військ. Аналогічною є ситуація з пальним, яке поповнюють завдяки перевезенням автоцистерн. Трубопровідне сполучення для забезпечення потреб військ окупантам організувати не вдалося, - ідеться в повідомленні.

Упродовж минулої доби суттєвих змін в положені та характері дій сил оборони не зафіксували, зазначило командування. ЗСУ та інші сили оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі й досягли успіху на окремих напрямках.

"Підрозділи Повітряних сил ЗСУ та протиповітряної оборони Сухопутних військ за попередню добу уразили понад дев'ять повітряних цілей ворога. Це один літак, шість БПЛА та два вертольоти, кількість збитих ракет уточнюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед здачею в полон російські окупанти кажуть кодове слово

"Авіація Повітряних сил завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки та живої сили противника, вела повітряні бої і перехоплювала повітряні цілі. Зафіксували активніші дії авіації ворога за останню добу", - додали в Генштабі.

Українські захисники відбили 13 атак ворога й знищили 14 танків, вісім БМП, два МТЛБ, три артилерійські системи й чотири автомобілі. Підрозділи ППО уразили дві повітряні цілі противника. Втрати особового складу ворога становлять близько 300 осіб.

На Донецькому та Луганському напрямках противник безрезультатно намагається просунутися та закріпитися. Оборонці Маріуполя знищили патрульний катер "Раптор" і комплекс радіоелектронної боротьби "Леєр-3".

Російські загарбники продовжують агресивну пропагандистську роботу з особовим складом збройних сил Білорусі. Вимагають взяти участь у війні з Україною.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «У путінської армії боєприпасів і продовольства лишилося на три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути