Ексклюзиви
неділя, 26 липня 2009 11:45

У Канаді круїзний лайнер зіткнувся з китом (ФОТО)

Круїзний лайнер "Сапфір Принцес" прибув у порт Ванкувера в суботу з мертвим китом, застряглим в його носовій частині, повідомляє агентство The Canadian Press. Тіло тварини було видалене, про пошкодження судна не повідомляється.

Труп кита був виявлений в той момент, коли лайнер, що перевозить пасажирів з і на Аляску, готувався причалити. За словами представника судноплавної компанії, якій належить "Сапфір Принцес", на даний момент неможливо з"ясувати, де і як відбулося зіткнення. Спікер уточнив, що під час всіх рейсів команда корабля приймає спеціальні заходи з запобігання зустрічі з китами.

Військові і цивільні судна є досить поширеною причиною загибелі морських тварин. Шляхи міграції китів частково пролягають по маршрутах пересування кораблів.

Літом 2008 року уряд США запропонував обмежити швидкість руху судів в деяких районах океану для того, щоб понизити ризик зіткнення з китами.

За матеріалом Лента.Ру

Фото The Times
Зараз ви читаєте новину «У Канаді круїзний лайнер зіткнувся з китом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути