вівторок, 02 жовтня 2012 04:55

У Каліфорнії заборонили "лікування" від гомосексуалізму

У Каліфорнії заборонили "лікування" від гомосексуалізму

Влада Каліфорнії законодавчо заборонила будь-яку терапію, спрямовану на відновлення гетеросексуальної орієнтації неповнолітніх, оголосивши її небезпечним для психіки підлітків шарлатанством.

Закон про заборону будь-якої терапії, спрямованої на відновлення гетеросексуальної орієнтації гомосексуалістів, які не досягли 18 років, губернатор Каліфорнії підписав в минулі вихідні. Він набуде чинності з 1 січня 2013 року і стане першим таким законом в світі.

"Цей закон забороняє ненаукові методи лікування, які приводили молодих людей до депресій і самогубств", - написав у понеділок в Twitter губернатор Каліфорнії Джеррі Браун.

"Ці методи не мають жодного наукового або медичного обгрунтування, і тепер будуть віднесені до шарлатанству", - зазначив Браун.

Закон про заборону лікування гомосексуалізму у неповнолітніх посилається на принцип, згідно з яким бути гомосексуалістом, лесбіянкою або бісексуальністю не вважається хворобою, психічним розладом або порушенням.

Представники секс-меншин, які ведуть в Каліфорнії вкрай активну політичну діяльність, висловили підтримку рішенню влади штату і закликали всі держави світу послідувати цьому прикладу.

Це не перший унікальний закон щодо гомосексуалізму, прийнятий в цьому штаті. У липні 2011 року Джеррі Браун підписав закон, що пропонує державним школам ввести обов'язковий курс навчання історії досягнень представників нетрадиційної сексуальної орієнтації. Подібний закон вже був прийнятий законодавцями Каліфорнії в 2006 році, проте губернатор Арнольд Шварценеггер тоді наклав на нього вето. Повідомлялося, що Каліфорнія стала першим штатом, який прийняв подібний законопроект.

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії заборонили "лікування" від гомосексуалізму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути