пʼятниця, 11 січня 2008 13:22

У членів сім"ї Караджіча поліція відібрала паспорти

Поліція Республіки Сербської (Боснія і Герцеговина) у четвер відібрала паспорти у членів сім"ї колишнього президента РС Радована Караджіча, що переховується від міжнародного правосуддя протягом дванадцяти років. Як повідомила в п"ятницю журналістам прес-секретар МВС Республіки Сербської Тамара Маріч, це було зроблено за розпорядженням Високого представника світової спільноти в Боснії і Герцеговині Мирослава Лайчака.

За словами Маріч, особисті документи вилучені в дружини колишнього президента Ліліани Зелен-Караджіч, сина Олександра і дочки Соні та у її чоловіка Браніслава Йововича, які проживають у передмісті Сараєва – Палє.

Замість паспортів їм видані так звані "особисті карти", які не дозволяють виїхати за кордони Боснії.

У заяві Канцелярії Високого представника роз"яснюється, що Лайчак віддав таке розпорядження правоохоронним органам Республіки Сербської і службам безпеки Боснії і Герцоговіни "на вимогу Гаазького трибуналу і що всі особи, у яких вилучені паспорти, перебувають під слідством у зв"язку з їх приналежністю до мережі приховувачів Радована Караджіча".

Крім того, Канцелярія відзначає, що блоковані всі їхні рахунки в іноземних банках.

Помешкання членів сім"ї колишнього президента в Палє неодноразово обшукувалися співробітниками служб безпеки як Республіки Сербської, так і міжнародного контингенту сил Євросоюзу, метою обшуків був пошук документів і матеріалів, які могли б навести на слід Караджіча. Проте ці операції не привели до бажаного результату.

Дружина розшукуваного Радована Караджіча, який звинувачується у військових злочинах, та інші його родичі неодноразово заявляли, що вже протягом багатьох років не мають з ним жодних контактів, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У членів сім"ї Караджіча поліція відібрала паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути