неділя, 10 березня 2013 12:38

У Червонограді знайшли закутане в ковдру немовля

Новонароджене немовля закутане в ковдру виявили мешканці будинку по вулиці Шевченка 9 березня, в місті Червоноград, що на Львівщині. Мати залишила новонароджену на сходовому майданчику будинку між другим та третім поверхом. Бабця, що почула дитячий плач за вхідними дверима, забрала дитину додому та зателефонувала до міліції.

Немовля було закутане в клітчасту ковдру без простині, пуповина була перев'язана червоною ниткою.

"До нас дівчинку привезли близько 10:00 ранку. Вона народилась в термін, її вага 3,5 кілограми з ріст 50 сантиметрів. Ми зібрали консиліум лікарів, який при первинному огляді відзначив, що дитина є здоровою. Температура тіла нормальна, хоча дитя півгодини провело на холодному бетоні. Провели санобробку, викликали лікарів з пологового, які правильно обробили пуповину. Під час обстеженя видно, що мати погодувала дитя, а вже тоді підкинула. Учора реанімобілем ми відправили її до львівської обласної лікарні для детального та повного обстеження," - каже Марія Саламаха, завідувач дитячим відділенням червонорадської міської лікарні.

Так як у ковдрі не було ніяких записок, лікарі назвали дівчинку Мартою.

"Російською березень, це март, тому назвали Марта. Для реєстрації в акті нам потрібне ім'я та прізвище. Тому вирішили назвати Шевченко Марта Тарасівна. По перше дівчинку знайшли на вулиці Шевченка, по-друге, сьогодні вшановують Шевченківські дні тому медпрацівники вирішили зареєструвати її так. Щодо причин, поступку матері, вони можуть бути різні: від психозу до того, що дитину винесли свідомо. Зараз міліціонери шукають горе-матір, - додала лікар.

Востаннє в місті Червоноград, немовля підкинули у 2005 році. Мати, через післяпологовий психоз, принесла та поклала новонароджену під вікна міської лікарні. За три години повернулась разом з родичами, які дізнавшись про її вчинок змусили її забрати немовля назад та звернутись до психологів.

Торік у травні, в Червонограді з балкону квартири на другому поверсі, 48-річна жінка викинула двохмісячного сина своєї подруги. При падінні хлопчик переламав стегно.

Зараз ви читаєте новину «У Червонограді знайшли закутане в ковдру немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути