четвер, 18 листопада 2010 17:17

У Бразилії користувачів USB-пристроїв назвали дияволопоклонниками

У Бразилії користувачів USB-пристроїв назвали дияволопоклонниками

Лідер бразильської релігійної громади "Світ, коханий Богом" Велдер Салданья заборонив своїм підопічним користуватися комп'ютерним портом USB.

Як вважає апостол Салданья (так іменує себе глава цієї громади євангелістів-харизматиків), технологія USB, настільки поширена серед користувачів комп'ютерів, - це справа рук сатани.

На думку Салданна, символ USB - тризуб - використовується в пеклі чортами для муки душ померлих. Тому кожен, хто користується інтерфейсом з таким символом, фактично поклоняється дияволу, пише Newsru.

При цьому апостол не закликає зовсім відмовитися від комп'ютерних технологій. Такі порти передачі даних, як FireWire, COM-порт або PS/2, заперечень у нього не викликають. Один з них він навіть шанує особливо. Це - Bluetooth. Цей інтерфейс, назва якого перекладається як "синій зуб", Салданья називає священним, оскільки "синім був колір очей нашого Спасителя Ісуса Христа".

Між тим Bluetooth насправді отримав свою назву на честь скандинавського короля Харальда Синьозубого (Harald Bl?tand), який в X столітті приєднав до Данії частину сучасної Норвегії.

Символом USB є деревоподібна блок-схема, на різних кінцях якої знаходяться велике коло, мале коло, трикутник і квадрат. Різні фігури на емблемі підкреслюють, що USB є універсальним інтерфейсом. Саме цієї універсальності і позбавляє своїх одновірців апостол Салданья.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії користувачів USB-пристроїв назвали дияволопоклонниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути