середа, 09 листопада 2011 20:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко повинна сидіти навіть ціною відносин з Заходом - джерело в Адміністрації

Тимошенко повинна сидіти навіть ціною відносин з Заходом - джерело в Адміністрації

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко можуть випустити з СІЗО ще до Нового року. Про це з посиланням на джерела в Адміністрації президента пише польське видання Gazeta Wyborcza, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Є план по звільненню Тимошенко з в'язниці до 20 грудня. Різдво, ймовірно, вона зустріне вдома", - цитує видання свого співрозмовника.

Разом з тим, джерело додало, що не дасть голову на відсіч за достовірність цієї інформації, тому що "деякі люди в безпосередній близькості до президента Януковича вважають, що Тимошенко повинна сидіти, нехай навіть ціною погіршення відносин із Заходом".

Видання також додає, що амністія - це не варіант для Тимошенко, тому що вона особисто повинна попросити про це президента Віктора Януковича. Апеляційний суд може "урізати" покарання для Тимошенко, але виправдати в рамках чинного законодавства не зможе. Єдиний спосіб виходу з в'язниці для Тимошенко - прийняття поправок до Кримінального кодексу та декриміналізація статті про кримінальну відповідальність за перевищення службових повноважень. Після прийняття такої редакції кодексу Тимошенко вийде на свободу наступного ж дня.

Від долі Тимошенко, зазначає Gazeta Wyborcza, зараз залежить доля України в Європі. Якщо Євросоюз побачить позитивні зрушення у справі Тимошенко, то готовий буде 19 грудня наблизити Київ до угоди про асоціацію.

"Але я підкреслюю, що це можливо тільки тоді, коли Тимошенко буде ближче до свободи. У нас було достатньо порожніх обіцянок від української влади з цього питання", - попередило джерело в польському уряді.

Нагадаємо, сьогодні адвокати заявили, що попереднє судове засідання по апеляції Тимошенко можливо 13 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко повинна сидіти навіть ціною відносин з Заходом - джерело в Адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути