пʼятниця, 30 грудня 2016 18:44

"Ті приміщення, де знаходилися магазини мережі АТБ на окупованому Донбасі, одразу "віджали" бойовики", - екс-мер Слов'янська Зонтов

"Ті приміщення, де знаходилися магазини мережі АТБ на окупованому Донбасі, одразу "віджали" бойовики", - екс-мер Слов'янська Зонтов

Магазини, які належали мережі АТБ на окупованому Донбасі, були відразу ж "віджаті" бойовиками, як і інші "ласі шматочки" місцевого бізнесу. Про це розповів екс-мер звільненого Слов'янська Олег Зонтов, передає "Цензор.Нет".

"Бойовики як діють - відразу забирають самі ласі шматочки. Природно, мережа АТБ у Донецьку та Горлівці першою потрапила під такий удар. Ті приміщення, де перебували ці супермаркети, вони відразу були, кажуть терористи, "націоналізовані". Там тепер "Перший республіканський супермаркет". Вони люблять такі назви. І герб Росії на логотипі. Захарченко, до речі, подарував цей "Перший республіканський супермаркет" своєму підручному абхазькому бойовикові. І ось вони працюють", - розповів Зонтов.

На думку Зонтова, який нині є заступником голови Громадської ради Донецької військово-цивільної обладміністрації, звинувачення торгової мережі "АТБ" у співпраці з терористами не мають жодних підстав та документальних підтверджень.

"Якщо є якась особиста фінансова зацікавленість, то чіпляється відразу ярлик "агент Кремля або "колаборционист", і все - "Ату!". А якщо ж навпаки, - треба когось відбілити, тоді це - "економічна необхідність". Тоді це "змушене", тоді ми протягом року отримуємо вугілля з окупованої території. Там працюють інші підприємства, на які, умовно кажучи, "замовлення" немає, - як то "Метінвест" і "ДТЕК", ХТЗ, Макіївський завод. Там люди працюють, вони платять податки саме в Україну, це перереєстровані підприємства, у нас взагалі з моменту окупації понад 10 тисяч підприємств перереєструвалися. Вони платять податки в бюджет України, але я впевнений, що там є щот сказати і "пряме" оподаткування терористів для того, щоб їх не пограбували або не "націоналізували", - додав Зонтов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В АТБ відреагували на чергову інформаційну атаку на мережу

Чиновник також прокоментував ініціативу деяких народних депутатів про націоналізацію мережі АТБ (відповідний законопроект вже зареєстрований у Секретаріаті Верховної Ради).

"М'яко кажучи, це непрофесійно. Краще нашим законодавцям займатися дещо іншими речами. Тому що так ми скотимося до того, що, ось у нас є популярні системи громадського харчування, - давайте їх націоналізуємо, спочатку - торговельні мережі, потім - громадське харчування. Будемо роздавати як при "совку" - продовольчі набори та безкоштовні талони на харчування. Це якась совкова ментальність. Напевно, депутати забувають, що Україна - це європейська держава. Одна з найперших європейських цінностей - це захист права власності. Тому "націоналізація" працюючого підприємства - це методи "віджиму", - заявив екс-мер звільненого Слов'янська.

Корпорація "АТБ" звернулася до українських журналістів з попередженням про поширення сумнівними ЗМІ неправдивої інформації про керівництві компанії. Мова йде про неправдиві відомості щодо нібито затримання топ-менеджера "АТБ-маркет" співробітниками СБУ.
Зараз ви читаєте новину «"Ті приміщення, де знаходилися магазини мережі АТБ на окупованому Донбасі, одразу "віджали" бойовики", - екс-мер Слов'янська Зонтов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути