середа, 10 березня 2010 13:40

Геніальний митець Караваджо міг вмерти від сифілісу

Геніальний митець Караваджо міг вмерти від сифілісу

60-річний Сільвано Вінчеті, вже зробив собі ім"я на "гучних" розкопках. Тепер він має намір з"ясувати справжню причину раптової смерті видатного середньовічного італійського художника Мікеланджело да Караваджо.

За офіційною версією, Караваджо помер від малярії у віці 38 років. Однак раптова смерть художника, який славився за життя невгамовним характером і бурхливим способом життя, сталась на тлі його поневірянь, коли митець переховувався від найманих убивць.

Художник і авантюрист був вигнаний з Риму за вбивство на дуелі чоловіка своєї коханки. Одна з нещодавно оприлюднених версій також припускає, що Караваджо був убитий лицарями Мальтійського ордену.

Достовірно відомо, що Караваджо був похований на кладовищі Сан-Себастьян. У 1956 році багато останків зі старовинного кладовища були перенесені до муніципального склепу. Майже рік провів Вінчеті в цьому склепі, щоб визначити, які саме останки могли належати художнику. Зараз йому залишилось знайти Караваджо з дев"яти відібраних останків.

Караваджо народився в Мілані в 1571 році. Його кар"єрі за життя завадила бурхлива вдача та небажання пристосовуватися до законів світу. Вінчеті припускає, що справжньою причиною смерті стали не клинок, не отрута і навіть не малярія, а сифіліс.

Невтомний шукач істини в могилах раніше зумів відтворити, як виглядав за життя видатний поет Відродження Данте Аліг"єрі. Він довів, що череп Петрарки, за життя увінчаний лавровим вінком слави на Капітолії, після смерті було вкрадено, тому прах поета покоїться  з черепом, що належав молодій дівчині.

А нещодавно Вінчеті оголосив, що має намір дістати останки Леонардо да Вінчі з єдиною - метою довести, що його Мона Ліза не є автопортретом.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Геніальний митець Караваджо міг вмерти від сифілісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути