Ексклюзиви
пʼятниця, 04 жовтня 2013 03:04

Стрілянину біля Капітолію відмовилися визнати терактом

Стрілянину біля Капітолію відмовилися визнати терактом
Фото: АР

Поліція не знайшла у стрілянині біля будівлі Конгресу США з тероризмом. Як повідомляє Associated Press, влада назвали те, що трапилося одиничним інцидентом.

Як раніше повідомлялося, у Капітолію була вбита озброєна жінка. Туди вона приїхала на машині, після того як намагалася протаранити ворота Білого дому.

Разом з тим надходила інформація, що в результаті інциденту був затриманий один підозрюваний. Офіційних даних про особу та стан затриманого не надходило. У поліції також підтвердили інформацію про те, що в результаті нападу був поранений співробітник правоохоронних органів.

При цьому американські ЗМІ, посилаючись на очевидців події і анонімні джерела в правоохоронних органах, наводять інші версії події. Так, телеканал CNN повідомляє, що погоню за автомашиною поліція почала після того, як жінка, що перебувала за кермом автомобіля вступила в суперечку з працівниками правоохоронних органів, які чергували біля загородження в кварталі від Білого дому.

З повідомлення CNN випливає, що жінка, яка керувала автомобілем, озброєна не була. Про те, що у підозрюваної не було при собі зброї і повідомляє телеканал NBC, також посилається на власні джерела. При цьому в перших повідомленнях NBC про подію говорилося, що жінка була озброєна і стріляла по поліцейським.

Крім того, за даними CNN, в результаті події постраждали дві людини, у тому числі співробітник поліції, не уточнюючи при цьому жодних подробиць про другому постраждалому. NBC повідомляє про одного постраждалого - співробітника поліції.

Гонитва в центрі Вашингтона сталася у четвер, 3 жовтня, близько 14:15 за місцевим часом (22:15 за москвою). Після того, як біля Капітолію почалася стрілянина, будівля була закрита для входу і виходу з міркувань безпеки, засідання Сенату і Палати представників були перервані. Поліція зняла оточення приблизно через півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянину біля Капітолію відмовилися визнати терактом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути