субота, 06 грудня 2008 12:26

Країни Центральної Америки домовилися про єдину валюту і паспорти

Країни Центральної Америки домовилися про єдину валюту і паспорти

Лідери країн Центральної Америки домовилися про створення єдиної регіональної валюти і введення загальних паспортів, повідомляє AFP 6 грудня. Такі головні пункти підсумкової заяви учасників саміту Центральноамериканської інтеграційної системи (Sistema de la Integracion Centroamericana, SICA) в Гондурасі.

У документі говоиться, що ці заходи повинні підвищити рівень регіональної інтеграції в умовах кризи світової фінансово-економічної системи. Латиноамериканські лідери підкреслили також необхідність розвивати "регіональну свідомість, яка вселяє людям відчуття приналежності до єдиного центральноамериканського регіону". Крім того, учасники зустрічі домовилися провести "стандартизацію законодавства" у галузі освіти, безпеки і трудової імміграції з метою "підвищення рівня інтеграції Центральної Америки". У цілому підсумковий документ зустрічі під назвою "План екстрених заходів" містить 41 пункт.

У саміті взяли участь президенти Гондурасу, Гватемали, Сальвадору і Нікарагуа, а також представники від Коста-Ріки, Панами, Домініканської республіки і Беліза.

Наприкінці листопада про створення єдиної валютної зони заявили учасники іншої латиноамериканської організації - Боліваріанської альтернативи для Америк (ALBA), куди входять Венесуела, Болівія, Нікарагуа, Гондурас, Доміника, а також Еквадор на правах спостерігача, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Країни Центральної Америки домовилися про єдину валюту і паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути