Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 11:12

Статус добровольців АТО потрібно визначити на законодавчому рівні - Третьяков

Статус добровольців АТО потрібно визначити на законодавчому рівні - Третьяков
Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков заявив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект, покликаний законодавчо визначити статус добровольців, а також надати їм соціальні гарантії.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який забезпечить можливість надання статусу учасника бойових дій добровольцям, які брали участь в АТО у 2014-2015 роках. Про це повідомив один з авторів законопроекту, голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

Законопроект №8227 "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо визнання учасниками бойових дій окремих осіб з числа учасників антитерористичній операції" стосується добровольців, які першими пішли на захист суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, але потім не увійшли до законних військових формувань, підкреслив народний депутат.

"Як ви знаєте, добровольці тих добровольчих батальйонів, які не увійшли до складу ні ЗСУ, ні МВС, ні Національної гвардії, ні інших військових формувань та правоохоронних органів, зараз не мають статусу учасника бойових дій, а тому не мають на рівні держави відповідних соціальних гарантій та пільг. Цей законопроект покликаний виправити цю ситуацію і законодавчо визначити їхній статус, а також надати їм соціальні гарантії. А відтак, зніме соціальну напругу в суспільстві, яку наразі ми маємо щодо цього питання", - зазначив Третьяков.

Зараз ви читаєте новину «Статус добровольців АТО потрібно визначити на законодавчому рівні - Третьяков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути