вівторок, 28 листопада 2017 13:23

Стартує продаж новорічних ялинок

Стартує продаж новорічних ялинок
Ціни на новорічні ялинки у 2017 році в середньому на рівні минулого року. Фото:pustunchik.ua

Реалізацію новорічних ялинок розпочинають державні лісогосподарські підприємства. Заготовлюють дерева на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Середня ціна ялинки по Україні становить 60 грн за погонний метр.

У державних лісгоспах Полісся вартість новорічної ялинки (сосна звичайна) довжиною 1 м становить у межах 30-40 грн. У лісгоспах лісостепової та степової зони – у межах 50-60 грн (в основному сосна кримська). У підприємствах Карпатського регіону (ялина звичайна та ялиця біла) – 55-65 грн., про це пишуть УНН.

Цьогоріч державні лісогосподарські підприємства планують реалізувати близько 550 тис. новорічних ялинок. Якщо залишаються зрубані нереалізовані новорічні ялинки, тоді їх віддають у дитячі садки, школи, для прикрашання церков на різдвяні свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рік 2018: як виглядатиме головна ялинка країни

"Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів. Громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах. Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів", - повідомив заступник голови відомства Володимир Бондар.

Вже 2-й рік поспіль низка лісгоспів, зокрема, в Закарпатській, Житомирській, Волинській та інших областях активно практикує реалізацію живих ялинок у горщиках, які потім можна буде висадити у відкритий грунт.

Минулого року по Україні середня ціна становила 56 грн за погонний метр ялинки.

Зараз ви читаєте новину «Стартує продаж новорічних ялинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути