Ексклюзиви
вівторок, 05 травня 2009 17:11

США пророкують швидке завершення рецесії

США пророкують швидке завершення рецесії
Рецесія в американській економіці може закінчитися вже цього року, і грошово-кредитній владі слід вчасно втрутитися, щоб не дозволити інфляції розігнатися у міру відновлення економічного зростання. Про це заявили в понеділок представники Федеральної резервної системи США.

Втім, президент ФРБ Річмонда Джеффрі Лекер і його колега з ФРБ Канзасу Томас Хеніг розходяться в думці з приводу термінів відновлення американської економіки.

Лекер прогнозує, що економіка США відновить зростання вже до кінця 2009 року. Він послався на відносно стійкий споживчий попит в США і безпрецедентні антикризові заходи Центробанку. Хеніг, у свою чергу, дав обережніший прогноз, відзначивши "невизначеність" ситуації в економіці та заявивши, що "впродовж майже всього року" економіка вибиратиметься з рецесії і почне "стійко, поволі" рости вже в 2010 році.

Опубліковані напередодні дані про майбутні продажі будинків в березні та про зростання будівельних витрат зайвий раз показали, що найстрашніша з часів Великої депресії рецесія добігає кінця.

Баланс американського Центробанку зріс більш ніж удвічі й перевищив $2 трильйони через введення програм з підтримки кредитних ринків.

Нагадаємо, що Всесвітній банк чекає завершення світової рецесії в 2010 році. За даними прогнозу ВБ, наступного року почнеться відновлення економіки США, глобального попиту і цін на нафту. Очікується, що 2010 рік може стати більш легким з погляду економічної ситуації.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «США пророкують швидке завершення рецесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути