середа, 10 грудня 2008 10:38

Попит на новорічні та різдвяні тури впав на 40%

Криза змусила жителів Києва масово відмовлятися від різдвяних турів за кордоном. Фахівці із туристичних фірм повідомили, що попит на новорічні та різдвяні тури у порівнянні з минулим роком різко впав на 40%.

За даними соціологів, 30% столичних мешканців, які мріяли провести свято за кордоном або в Карпатах, доведеться відзначати свята в Києві.

Водночас, кожен десятий киянин заявив, що проведе канікули в Карпатах, які перетворилися на деякий час в туристичну Мекку для городян, яким за кордон їхати дорого.

Принаймні, саме цей національний напрямок, за словами директора турагентства Унікальна Україна Ярослава Козака, зараз не зазнає труднощів. "Хоча потік на тури вихідного дня різко скоротився, Новий рік людей цікавить, як і раніше. Ще в листопаді розпочався традиційний ажіотаж навколо його святкування в горах", - розповів Козак.

Також віце-президент Асоціації лідерів турбізнесу України Олена Шаповалова повідомила, що особливо обмежили свої пересування кияни середнього класу. У зв"язку із цим знизився попит на путівки до Єгипту.

"Єгипет - це зазвичай економ-варіант. Саме ті люди, які могли собі дозволити недорогі подорожі, туди поїхати не зможуть. А ті, кому по кишені більш далекі поїздки, свій відпочинок не скасовують. Однак, таких меншість", - розповіла вона.

Нагадаємо, 9 грудня повідомлялося, що майже 85% українців не планують нікуди виїжджати і зустрінуть Новий рік і Різдво вдома через затримки і скорочення заробітної плати, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Попит на новорічні та різдвяні тури впав на 40%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути