пʼятниця, 13 грудня 2019 21:36

Справа Марківа: Аваков натякнув на нові подробиці

Справа Марківа: Аваков натякнув на нові подробиці
Аваков та Денісова зустрілись із послом Італії. Фото: ТСН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив справу військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа з уповноваженою з прав людини Людмилою Денісовою і послом Італії Давидом Ла Челілія.

"Слідчі Національної поліції України продовжують роботу в цій справі, де останнім часом вдалося встановити низку важливих подробиць, здатних наблизити нас до істини", - цитує Авакова прес-служба МВС у п'ятницю.

Денісова повідомила послу про своє звернення до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович із закликом тримати на контролі справу Марківа.

"Йшлося також про готовність України і представників сторони захисту Віталія Марківа застосувати всі правові засоби для забезпечення справедливості і перегляду вироку суду першої інстанції в апеляційному порядку", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Марківа: представники України та Італії провели переговори

Аваков повідомив послу, що українська сторона активно опрацьовує запропонований на її розгляд проект угоди між Кабміном і Італією про співпрацю в сфері безпеки.

Україна оскаржила вирок українського військовослужбовця Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років в'язниці. Апеляцію Україна подала 20 листопада, її розгляд Апеляційним судом округу Ломбардія очікується навесні 2020 року. Про це повідомляє прес-служба офісу президента

Зараз ви читаєте новину «Справа Марківа: Аваков натякнув на нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути