середа, 05 листопада 2008 14:46

Шотландським геям не дозволили бути донорами крові

Шотландським геям не дозволили бути донорами крові
У Шотландії служба переливання крові відмовилася відмінити довічну заборону на донорство крові для гомосексуалістів, не дивлячись на протести представників сексуальних меншин, повідомляє газета TheTimes.

Петиція про зняття заборони на донорство крові була подана до шотландського парламенту групою гомосексуалістів і лесбіянок на чолі з Робом Макдовеллом (RobMcdowall). На їхню думку, відповідна заборона є нічим іншим як дискримінацією гомосексуалістів. В даний час в таких країнах як Франція, Італія і Іспанія гомосексуальна орієнтація більше не є протипоказанням до донорства, відзначили активісти гей-руху.

Тим часом, представники служби переливання крові інформували про зростання числа ВІЛ-інфікованих серед гомосексуалістів. За їхніми словами, в 2007 році найбільше число нових випадків ВІЛ в Шотландії - близько 86% - було зареєстровано саме серед осіб гомосексуальної орієнтації. В даний час єдиним способом контролю за безпекою крові для переливань є ретельний відбір донорів і виключення осіб, що відносяться до груп ризику, зокрема гомосексуалістів, відзначили вони.

Зараз ви читаєте новину «Шотландським геям не дозволили бути донорами крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути